Absztrakt leadás

Absztrakt leadási lezárult.

Az absztrakt beküldés feltételei

 • Az előadás anyaga korábban hazai publikáció formájában nem jelent meg.
 • Terjedelme minimum 1500 maximum 2500 karakter.
 • Tartalma informatív.
 • Vizsgálatok esetén kiértékelt adatok.
 • Legalább az egyik szerző részt vesz a kongresszuson.
 • Az előadó akadályoztatása esetén legkésőbb egy héttel a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Kongresszusi Irodának.
 • A korábbi rendezvények e tekintetben nem jó tapasztalatai alapján, az esetleges félreértések, következményes reklamációk és jogi következmények elkerülése érdekében minden előadó figyelmét felhívjuk, hogy a referátumok és a bejelentett előadások esetén sem az előadások címében, sem a diákon, sem a szöveges prezentáció során gyártó cég nevek, logók, készítmény nevek, műszer nevek, stb. nem szerepelhetnek írásban, vagy képen, és nem hangozhatnak el szóban.Néhány példa, korábbi rendezvények alapján:
  • Nem szerepelhet például, hogy „a prolapsusok kezelése során Lorem Ipsum hálót használtunk”, vagy a „Lorem Ipsum által gyártott szalagot alkalmaztunk”, az elfogadható változat „polipropilén hálót alkalmaztunk”.
  • Nem szerepelhet, hogy „Lorem Ipsum típusú lézerkészülékkel, vagy a Lorem Ipsum cég lézer készülékével végeztünk hüvelyszűkítő kezelést, vagy hüvelyi atrófia kezelését”, az elfogadható változat „CO2, vagy Erb:YAG lézer készüléket alkalmaztunk”.
  • Nem szerepelhet, hogy „Lorem Ipsum hüvelykrémet használtunk”, az elfogadható változat „jód tartalmú hüvelykrémet alkalmaztunk”.
  • Nem szerepelhet, hogy „Lorem Ipsum teszt”, az elfogadható változat „non-invazív perinatalis teszt”.
  • Nem szerepelhet, hogy „Lorem Ipsum módszert alkalmaztunk osteoporosisban szenvedőknél”, az elfogadható változat „gyógytornát alkalmaztunk osteoporosisban szenvedőknél”.

  Cég nevek, készítmény nevek, műszer nevek, védett módszer nevek kizárólag fizetett, céges szimpózium keretében jelenhetnek meg. Az előadók a prezentáció megtartására történő jelentkezéssel a fenti feltételeket elfogadják.

  A burkolt promóció kivédése érdekében alkalmazott előírások következetességéért elnézést kérünk, egyben köszönjük azok szigorú betartását.

A feltételeknek nem megfelelő absztrakt esetén előadás nem tartható.

Absztrakt visszaigazolás

A visszaigazolásokat az absztrakt elfogadásáról/elutasításáról 2022. március 20-ig a felelős szerzőnek elküldjük. Ha eddig az időpontig nem kap értesítést, kérjük jelezze a support@congressline.hu e-mail címen.

A Szervező Bizottság fenntartja a jogát arra, hogy az absztraktokat elbírálja, szükség esetén átdolgozásra visszaküldje a szerzőnek és/vagy a formáját előadásról poszterre változtassa. Előző években publikált anyagokat nem fogad el.

Technikai segítség

Ha nehézségei adódnak az absztrakt leadás során, kérjük jelezze a support@congressline.hu e-mail címen.

Absztrakt leadási útmutató

Válassza ki a megfelelő internet böngészőt!
Az on-line rendszer a jelenlegi, legtöbb böngészőn tökéletesen működik. Kérjük, győződjön meg, hogy az alábbi megfelelő böngészők egyikét használja az absztrakt leadásakor. Ha nem, a megfelelő böngészőt az on-line rendszer nyitó oldaláról letöltheti.

Windows:

Internet Explorer 9.0+ (Kérjük ellenőrizze a használt Internet Explorer verzió számát mielőtt elkezdi használni!)
Mozilla Firefox 4.0+
Google Chrome 13.0+
Opera 11.0+

Mac OS X:

Safari 5.0+
Mozilla Firefox 4.0+
Google Chrome 13.0+
Opera 11.0+

Formai követelmények

Előadás típusa

Kérjük válassza ki az előadás típusát:

 • Előadás (szóbeli, 8+2 perc)
 • Poszter
  A szekcióra azokat a 35 év alatti fiatalokat várjuk, akik konferencia díjas TDK hallgatóként, PhD hallgatóként ismertetik témájuk legfontosabb eredményeit, poszter formájában. A posztereket részben a kijelölt időben, szabadon, részben „poszter séta” formájában, 3 percben összefoglalva és vezetett vitában ismertethetik.Jelentkezésüket a Nagygyűlés hivatalos on-line absztrakt-bejelentő rendszerében várjuk, az absztrakt típusaként megjelölve a fiatalok poszter szekcióját. A szekcióra jelentkező, még nem szakorvos, vagy egyetemi hallgató kollégák számára a Nagygyűlésre díjmentes regisztrációt biztosítunk.Reméljük, hogy a poszter szekció lehetőséget nyújt a fiatal tehetségek széles körben való ismertté válásához. Emellett a poszter szekció díjazásaként a MNT a regisztráció átvállalásával támogatja a nemzetközi kongresszuson bemutatásra érdemes, legjobb poszterek megjelenését a külföldi kongresszusokon.

Téma megjelölés

Kérjük válassza ki az absztrakt témáját:

 • Asszisztált reprodukció
 • Endokrinológia
 • Endometriosis
 • Endoszkópos sebészet
 • Fogamzásgátlás
 • Meddőség és sikertelen terhesség
 • Medencefenék rendellenességei és kezelésük
 • Menopausa
 • Neonatológia
 • Onkológia
 • Perinatológia
 • Prenatális genetika
 • Pszichoszomatika
 • Szülészeti – nőgyógyászati kórképek kísérletes modelljei
 • Terhességi kórképek és terhespathologia
 • Többes terhesség
 • Ultrahang diagnosztika
 • Urogynekologia
 • Egyéb

Szerzők

Kérjük tüntesse fel az összes szerzőt abban a sorrendben, melyben szeretné, hogy az absztrakt fejlécében megjelenjen. Jelölje ki a szerzők közül az előadó személyét!

Munkahely/Osztály/Város

Adja meg az összes szerző munkahelyét. Ha egy szerzőnek több munkahelye is van, kérjük a megjegyzés rovatba tüntesse fel a többi munkahelyét.

Absztrakt hosszúsága

Az absztrakt minimum 1500 karakter, maximum 2500 karakter hosszúságú lehet, a szóközöket tartalmazza. A cím sor, a szerző sor, és a munkahely sor nem számít a karakterszámba.

Kulcsszó

Kérjük jelöljön meg min. 2, max. 5 kulcsszót.

Felelős szerző

Felelős szerző az a személy, aki az adatait megadja, amikor a rendszerben új felhasználóként lép be. A leadott absztraktokkal kapcsolatos összes értesítést az ő e-mailjére küldjük. Az ő felelőssége az összes információt eljuttatni az absztraktban közreműködő szerzőknek illetve előadónak.

Korrektúra

Kérjük ellenőrizze az absztraktját! Győződjön meg arról, hogy az esetleges speciális karakterek helyesen jelennek meg. Ha hibát talál, a VISSZA gomb használatával ki tudja javítani.

A helyes absztrakt leadás a szerzők felelőssége.

Az on-line rendszerben feltöltött absztraktról a program a megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küld. Amennyiben ezt nem kapja meg a leadó személy, az absztrakt beadása vagy sikertelen volt, vagy rossz e-mail címet adott meg, vagy ellenőrizze a levélszemét mappáját. Kérjük, ellenőrizze még egyszer a leadott adatokat, böngészőjét vagy hívja a szervező irodát. A Program Bizottság a határidőn túl és nem megfelelő módon leadott absztraktokért nem vállal felelősséget.

A Tudományos Bizottság fenntartja a jogát arra, hogy az absztraktokat elbírálja, szükség esetén átdolgozásra visszaküldje a szerzőnek és/vagy a formáját előadásról poszterre változtassa. Előző években publikált anyagokat nem fogad el.

Az absztraktokat módosítani/törölni a leadási határidőig bármikor lehet!

GYIK

Nem tudok hozzáadni új adatot a Munkahely/Osztály/Város mezőkhöz. Az ÚJ FELVÉTELE, HA NINCS A LISTÁN gombra kattintok, de semmi nem történik.
Kérjük ellenőrizze internet böngészőjét, Ön valószínűleg az Internet Explorer 7.0, vagy korábbi verzióját használja, amivel a rendszer nem működik tökéletesen. A megfelelő böngészőt az absztrakt kezelő rendszer nyitóoldaláról letöltheti.

Hogyan ellenőrizhetem a böngészőmet?
Nyissa meg azt a programot, amivel az internetet használja. Kattintson a súgó menüre és nézze meg az Internet Explorer névjegyét, ha 7-es frissítse böngészőjét egy újabb verzióra.

A rendszer nem fogadja el az e-mail címemet.
Az e-mail címbe ne írjon nagy betűket, mindig kis betűket használjon!

MENTÉS ÉS ELŐNÉZET gombra kattintottam és nem történik semmi.
Kérjük ellenőrizze az összes beírt adatot és keressen pirossal kiemelt hiba üzeneteket vagy töltse ki a hiányzó kötelező mezőket.
Gyakori üzenetek például: Válassza ki az előadót!, Ellenőrizze az absztrakt hosszúságát! minimum karakter 1500, stb.

MENTÉS ÉS ELŐNÉZET gombra kattintottam és a rendszer nem mentette el az absztraktomat.
MENTÉS ÉS ELŐNÉZET gombra kattintva, ellenőrizheti absztraktját.
Ha módosítani szeretné, a szerkeszt gombra kattintson.
Ha az absztraktját rendben találta, kattintson a mentés gombra és az absztraktját a rendszer elmenti.